ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Αίμα εδώ και τώρα απαιτεί η τρόικα με νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 3 Οκτ 2014 - 7:45
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Ωστόσο η Κυβέρνηση διαφωνεί και ξεκαθαρίζει πως οι συντάξεις πρέπει να διατηρηθούν στα σημερινά επίπεδα.

Ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης θα έχει σήμερα στις 6 το απόγευμα νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας στο υπουργείο Οικονομικών με βασικό αντικείμενο τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Ο υπουργός παρέδωσε χθες στην τρόικα την μελέτη του ΚΕΠΕ που προτείνει μη δεσμευτικά σενάρια αναφορικά με οργανωτικές και λειτουργικές διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα κοινωνικής ασφαλίσεως. ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ ενημερώθηκαν επίσης ότι εντός της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδοθεί και υπουργική απόφαση για το διαχειριστικό έλεγχο και το κλείσιμο όλων των ισολογισμών των Ταμείων προηγούμενων ετών.

Σημειώνεται πως το Μνημόνιο προβλέπει την αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων από 1ης Ιανουαρίου 2015 στο Δημόσιο και σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ώστε το τελικό ποσό θα προκύπτει από το άθροισμα της βασικής σύνταξης (360 ευρώ) και της αναλογικής σύνταξης (έτη ασφάλισης) να διαμορφωθεί σε βάθος χρόνου στο 65% για όλους τους ασφαλισμένους.

Ωστόσο οι αναλογιστικές μελέτες για τα ταμεία της κύριας ασφάλισης θα είναι έτοιμες στα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή κατά το «δεύτερο γύρο» της αξιολόγησης των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ, κάτι που σημαίνει ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο πρώτο 10ημερο του Νοεμβρίου.

Τέλος, ο κ. Βρούτσης ενημέρωσε χθες τους κ.κ. Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) για τις συζητήσεις της κυβέρνησης με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας (ILO) και τους κοινωνικούς εταίρους στην Γενεύη, καταθέτοντας τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του διεθνούς οργανισμού για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, για την ανταπεργία των εργοδοτών, αλλά και για τις αλλαγές στον τρόπο προκηρύξεως των απεργιών. Αυτοί επιφυλάχθηκαν να απαντήσουν άμεσα.

defencenet.gr

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…