ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Νέο «ψαλίδισμα» στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 22 Σεπ 2014 - 7:45
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Real» το ενιαίο μισθολόγιο που η τρόικα επιθυμεί να ισχύσει από τις αρχές του έτους 2015 θα φέρει μισθούς δύο ταχυτήτων στο Δημόσιο.

Οι νέες αυτές μειώσεις θα επηρεάσουν περίπου 200.000 δημοσίους υπαλλήλους ενώ μέχρι το 2018 αναμένεται να συνεχιστούν οι μειώσεις στα μισθολόγιά τους.

Στόχος είναι να διευρυνθεί η μισθολογική διαφορά μεταξύ των υπαλλήλων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και των υπολοίπων Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που συνεργάζονται το θέμα αυτό, επεξεργάζονται ένα σχέδιο που προβλέπει την πρόσληψη για ένα έτος των υπαλλήλων με αμοιβές ιδιωτικού τομέα (585 ευρώ τον μήνα μεικτά ο κατώτατος μισθός για άνω των 25 ετών και 510 ευρώ για κάτω των 25 ετών.

Μετά την πάροδο τους έτους θα αξιολογείται η απόδοσή τους και εφόσον κρίνονται κατάλληλοι για τη θέση θα γίνεται κανονική πρόσληψη.

ΠΗΓΗ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…