ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Τι μπορεί να κάνει ένα δακτυλάκι;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΒΑΡΔΑΚΑΣ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ. - 22 Σεπ 2014 - 7:28
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Αν σηκωθεί αυτό το δακτυλάκι μπορεί να απαντήσει δεόντως σε αυτούς που επανειλημμένα πλαστογραφούν την ιστορία και σφυρίζουν αδιάφορα.

Αν σηκωθεί το δακτυλάκι της Καρυάτιδος του Τύμβου της Αμφίπολης δακτυλοδεικτεί ολοφάνερα ποιος δίνει το πολιτισμικό στίγμα στις επόμενες γενιές που έρχονται.

Οι νέες φωτογραφίες που δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού, αποκαλύπτουν το μεγαλείο των δύο γλυπτών και δίνουν τροφή για νέα σενάρια, αναφορικά με τη συνέχιση των ανασκαφών στο λόφο Καστά της Αμφίπολης.

Φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις. Φέρουν κοθόρνους, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ τα ακροδάχτυλα των ποδιών τους έχουν αποδοθεί με εξαιρετική λεπτομέρεια. http://www.newsit.gr/

Χρώματα μέσα από ένδοξα χώματα σφραγίζουν στόματα σε αυτούς που υποφέρουν από ιστορική αχρωματοψία.

Μέσα στην μιζέρια των τοκογλύφων και την κοινωνική μας καχεξία έρχεται στο φως ένα κομμάτι της ιστορίας πριν από 2300 χρόνια να μας βροντοφωνάξει …

¨ και μόνο αν θελήσετε να σηκώσετε το δακτυλάκι σας μπορείτε να τα πάρετε όλα πολιτισμικά σβάρνα¨.

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…