ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πρόσκρουση ΣΥΡΙΖΑ σε «τοίχο» για την πρόσθετη φορολόγηση πλουσίων

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 17 Σεπ 2014 - 8:37

φορολογουμένων που έχουν εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ. Την ίδια στιγμή το 16% του συνόλου των φορολογουμένων φυσικών προσώπων βαρύνεται σε ετήσια βάση με την καταβολή φόρου εισοδήματος 5,14 δισ. ευρώ ή το 70,5% του συνολικού φόρου.

Αν και στο διαρκή δημόσιο διάλογο που αναπτύσσεται για τη δημιουργία ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος συνέχεια προβάλλεται το γεγονός ότι η αδυναμία σύλληψης της φοροδιαφυγής οδηγεί στην υπερφορολόγηση των μεσαίων στρωμάτων, ωστόσο το ίδιο ισχύει και για το 0,7% των φορολογουμένων που είναι πλούσιοι και εμφανίζουν τα εισοδήματα τους στην εφορία.

Με αφορμή το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα λόγω της αναφοράς ότι τα έσοδα θα αντληθούν «από τους πλούσιους» το υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε χθες στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των ατόμων τα οποία φαίνονται ως «πλούσιοι» στις φορολογικές δηλώσεις είναι εξαιρετικά μικρός και δεν είναι ρεαλιστικό να αντληθούν περαιτέρω φορολογικά έσοδα από αυτούς.

Συγκεκριμένα, με βάση τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2011 ετήσιο εισόδημα άνω των 100.000 ευρώ δήλωσαν μόλις 38.948 άτομα ή ποσοστό 0,7% του συνόλου των φορολογουμένων. Σε αυτές τις φορολογικές δηλώσεις αντιστοιχεί δηλωθέν εισόδημα 5,7 δισ. ευρώ ή 5,8% του συνόλου του συνολικού δηλωθέντος εισοδήματος και αντίστοιχα φόρος 1,7 δισ. ευρώ ή 23,5% επί του συνολικού φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr