ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Πρόστιμο-μαμούθ στην Bank of America – Θα αγγίξει τα 17 δισ. δολάρια

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 21 Αυγ 2014 - 8:10
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Κοντά στα 17 δισ. δολάρια αναμένεται να φτάσει το πρόστιμο που θα πληρώσει η Bank of America στο πλαίσιο διακανονισμού με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για κατηγορίες που σχετίζονται με την πώληση επισφαλών τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων σε επενδυτές πριν το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σύμφωνα με ανώνυμη πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις.

Η συμφωνία, που ενδέχεται να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα, θα σηματοδοτήσει το μεγαλύτερο διακανονισμό που έχει γίνει μεταξύ της αμερικανικής κυβέρνησης και μιας μεμονωμένης εταιρείας. Τα σχεδόν 17 δισ. δολ. θα είναι ένας συνδυασμός μετρητών και μέτρων στήριξης των καταναλωτών -ένα ποσό που αντιστοιχεί περίπου στα κέρδη των τριών τελευταίων ετών της τράπεζας.

Για το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο διακανονισμός είναι η τελευταία μιας σειράς ποινών που έχει επιβάλει εναντίον μεγάλων τράπεζας για ενυπόθηκους τίτλους. Για την τράπεζα, ο διακανονισμός είναι η τελευταία μιας μακράς λίστας δικαστικών και ρυθμιστικών επιβαρύνσεων που απορρέει από την κρίση και έχει πιέσει τα κέρδη και εξοργίσει τους μετόχους.

Σύμφωνα με τον CEO, Brian Moynihan, ο οποίος έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της τετραετούς θητείας του ως επικεφαλής να διευθετεί δικαστικές διαμάχες είπε στους αναλυτές και τους επενδυτές πως αυτή η συμφωνία υποτίθεται ότι θα είναι το τελευταίο μεγάλο πρόβλημα που απορρέει από τη χρηματοπιστωτική κρίση. Η τράπεζα έχει δαπανήσει περισσότερα από 60 δισ. δολάρια υπό τον Moynihan για να επιλύσει νομικές διαφορές.

ΠΗΓΗ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…