ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Εφοριακοί: Παραλογισμός να θεωρούνται συλλήβδην ύποπτοι για «ξέπλυμα» όσοι χρωστάνε στο Δημόσιο

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 20 Αυγ 2014 - 13:53
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

Παραλογισμό χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΔΟΥ Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στο protothema.gr, την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως Εσόδων που θεωρεί όλους όσοι δεν αποδίδουν ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ ή έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο άνω των 10.000 ευρώ ως υπόπτους για «ξέπλυμα» χρήματος δίνοντας εντολή για δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και περιουσιακών στοιχείων.

Όπως εξηγεί χαρακτηριστικά «αυτή τη στιγμή και στην κατάσταση που βρίσκεται η αγορά η αυστηρότητα είναι παραλογισμός. Σε εποχές κρίσης όπως αυτή που ζούμε οι περιπτώσεις θα έπρεπε να εξετάζονται ξεχωριστά γιατί δεν είναι όλες ίδιες αφού υπάρχουν εκείνοι οι φορολογούμενοι που δεν μπορούν να πληρώσουν και υπάρχουν και εκείνοι που συνειδητά φοροδιαφεύγουν».

Διευκρινίζει ωστόσο ότι η κρίση δεν θα πρέπει να γίνεται από τους εφοριακούς «καθώς υπάρχει κίνδυνος πολιτικών ή άλλων πιέσεων» αλλά μέσω της δικαστικής οδού σημειώνοντας ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα ειδικό κομμάτι της δικαιοσύνης που να ασχολείται με θέματα αυτά. 

Το πιο επικίνδυνο από τέτοιες εγκυκλίους συνεχίζει ο κ. Αλεξιάδης είναι ότι έχουν κάνει τον κόσμο «να τα έχει παρατήσει» και να μην ενδιαφέρεται για όλες αυτές τις διατάξεις επειδή το φορολογικό σύστημα είναι τόσο αυστηρό.

Καταλήγει, τέλος, ότι οι ευθύνες για αυτές τις αποφάσεις πρέπει να αναζητηθούν σε αυτούς που ψηφίζουν τους νόμους και όχι σε αυτούς που τους υλοποιούν.

ΠΗΓΗ

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr