ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Δέσμευση καταθέσεων για ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 20 Αυγ 2014 - 9:59
Γίνετε μέλος στην ομάδα μας στο Telegram

  Δέσμευση περιουσιακών στοιχείων για τους οφειλέτες του Δημοσίου προβλέπει εγκύκλιος της γενικής γραμματείας Δημοσιών Εσόδων που εστάλη στις Εφορίες.

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο «κόκκινο» χτυπάει στις εφορίες για μη υποβολή δήλωσης ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και η αποφυγή φόρου ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, για μη απόδοση ή ανακριβή απόδοση ΦΠΑ άνω των 3.000 ευρώ, για έκδοση ή αποδοχή εικονικών φορολογικών στοιχείων άνω των 3.000 ευρώ, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο άνω των 10.000 ευρώ, για περιπτώσεις λαθρεμπορίου που επισύρουν ποινή φυλάκισης άνω των 6 μηνών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, το Δημόσιο θα μπορεί να προχωρά σε κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών και στην απαγόρευση μεταβίβασης περιουσιακών στοιχείων για φοροδιαφυγή πάνω από 10.000 ευρώ, σε συνδυασμό με υποθέσεις για «ξέπλυμα χρήματος».

Μόλις λάβει τη σχετική αναφορά, ο επικεφαλής της Αρχής εφόσον είναι σε εξέλιξη διαδικασίες ανάκρισης, διατάζει το «πάγωμα» κινητής και ακίνητης περιουσίας, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Δημοσίου.Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η κίνηση λογαριασμών, τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων, το άνοιγμα θυρίδων, η μεταβίβαση ή εκποίηση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου.

Loading...

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr