ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Άλλοι 17 Ουκρανοί στρατιώτες παρέδωσαν τα όπλα και πέρασαν στη Ρωσία

ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ. - 16 Αυγ 2014 - 23:52
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Δεκαεπτά Ουκρανοί στρατιώτες πέρασαν στη νότια περιοχή Ροστόφ της Ρωσίας το Σάββατο και παρέδωσαν τα όπλα τους ξεφεύγοντας από τις μάχες, δήλωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB).

«Συνέβη σήμερα το πρωί», είπε στο RT ο Νικολάι Sinitsyn, επίσημος περιφερειακός εκπρόσωπος της FSB. «Τους παρείχαμε τροφή και είναι ασφαλείς εδώ. Διεξάγουμε έρευνα»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι όλοι οι Ουκρανοί στρατιώτες τροφοδοτήθηκαν. «Όποιος θέλει να μείνει, μπορεί να το κάνει- μετά την έρευνα», δήλωσε ο Sinitsyn.

Σύμφωνα με τους στρατιώτες, πήραν την απόφαση να περάσουν στη Ρωσία αφότου ομάδα τους βρέθηκε να δέχεται πυροβολισμούς σε ένα δάσος και δεν είχε άλλα όπλα για να απαντήσει.«Βρεθήκαμε σε ζώνη πυρός με όλμους», είπε ένας από τους 17 Ουκρανούς στρατιώτες στο κανάλι NTV της Ρωσίας. «Ήμασταν στο δάσος – χωρίς όπλα, χωρίς τίποτα», είπε, φορώντας μια μαύρη μάσκα που έκρυβε το πρόσωπό του. «Ο αρχηγός μας είπε να βγούμε από εκεί. Έτσι, βγήκαμε».

Άλλος Ουκρανός στρατιώτης είπε ότι ήταν μια κοινή απόφαση από την ομάδα. «Ο διοικητής είπε ότι υπάρχει μια τέτοια επιλογή [να περάσουν στη Ρωσία]. Φυσικά, θα φέρει την ευθύνη για τις συνέπειες. Αλλά αποφασίσαμε από κοινού ότι ήταν καλύτερο να φύγουμε», είπε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ουκρανικά στρατεύματα έχουν περάσει στη Ρωσία: στις αρχές Αυγούστου, επετράπη η είσοδος στη χώρα σε 438 στρατιώτες, καθώς είχαν περικυκλωθεί από δυνάμεις αυτοάμυνας στην ουκρανική επικράτεια και δεν είχαν επαρκή εξοπλισμό και σαφείς εντολές από τους διοικητές τους.

Ουκρανοί εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει έρευνα σε πάνω από 480 υποθέσεις αποστασίας του στρατιωτικού προσωπικού από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης του Κιέβου στα ανατολικά της χώρας, δήλωσε ο Pavel Bogutsky, εισαγγελέας της Νότιας Περιοχής αρμόδιος για τις στρατιωτικές υποθέσεις.

«Η έρευνα σε 145 ποινικά αδικήματα έχει ολοκληρωθεί, και τα κατηγορητήρια έχουν σταλεί στο δικαστήριο», είπε κατά τη διάρκεια συνάντησης κορυφαίου στρατιωτικού προσωπικού την Παρασκευή.

«Πάνω από τα μισά από αυτά τα κατηγορητήρια αφορούν ανθρώπους που εγκατέλειψαν, αρνήθηκαν να υπηρετήσουν τα στρατιωτικά τους καθήκοντα και παράκουσαν εντολές», πρόσθεσε.

Πάνω από 30 άνθρωποι έχουν λάβει πραγματικές ποινές μέχρι τώρα, είπε.

Πηγή: Hellasforce

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr