ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σκληραίνουν τη στάση τους οι Ρώσοι με τα αντίμετρα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 14 Αυγ 2014 - 10:36
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση
 Μόσχα στις κυβερνήσεις των διαφόρων χωρών, που, εμμέσως πλην σαφώς, ζητούν την εξαίρεση τους από τα αντίμετρα που ανακοίνωσε αναφορικά με τις ευρωπαϊκές εξαγωγές προς τη Ρωσία, με αφορμή το διεθνές εμπάργκο που της επιβλήθηκε εξαιτίας του ουκρανικού ζητήματος. Και η απάντηση αυτή εστάλη, μέσα από τα κατάλληλα διπλωματικά κανάλια και στην Αθήνα, που από την αρχή αυτής της κρίσης είχε προσπαθήσει να προσεγγίσει τη ρωσική πλευρά, για να ζητήσει εξαίρεση σε μια σειρά από θέματα.
Πρώτο από όλα ήταν οι εξαγωγές των νωπών οπωροκηπευτικών και των φρούτων, ειδικά από τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Αρχικά, η επιστροφή των φορτηγών ψυγείων από τα ρωσικά σύνορα, θεωρήθηκε ότι ήταν, απλώς, μια επίδειξη δύναμης από την πλευρά του Κρεμλίνου, που σιγά – σιγά θα χαλάρωνε τη στάση του. Ωστόσο, στις μέρες που ακολούθησαν αποδείχθηκε ότι ήταν περισσότερο συντεταγμένη πολιτική παρά οτιδήποτε άλλο.
Το ίδιο αντιλήφθηκαν και στη Λευκωσία. Οι πληροφορίες που έρχονται από το νησί αναφέρουν ότι και η κυβέρνηση της Κύπρου είχε ζητήσει εξαίρεση από τα αντίμετρα, αλλά τελικώς ούτε κι αυτή πέτυχε τίποτα το ουσιαστικό. Γι’ αυτό και η κατάσταση έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά ανησυχητική. Τόσο σε ό,τι αφορά στις βραχυπρόθεσμες επιπτώσεις (εξαγωγές φρούτων κλπ), όσο και στις μεσοπρόθεσμες (εισαγωγή φυσικού αερίου από τη Ρωσία το χειμώνα), αλλά και τις μακροπρόθεσμες (τουριστικό ρεύμα από βόρεια, του χρόνου το καλοκαίρι).

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr