ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Έσοδα ύψους ενός εκατ. δολάρια την ημέρα έχουν οι Τζιχαντιστές!

ΔΙΕΘΝΗ. - 14 Αυγ 2014 - 9:06
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

από τον όγδοο αιώνα, ωστόσο πίσω από αυτή την πρώτη εντύπωση, το ISIS λειτουργεί άκρως μοντέρνα. Όπως αναφέρει το newmoney.gr, σύμφωνα με αναλυτές οι τζιχαντιστές έχουν σύγχρονες δομές, οργάνωση και οικονομική επιφάνεια, ενώ δημιουργούν εκείνες τις προϋποθέσεις ώστε να επιβιώσουν οικονομικά και στο μέλλον.

Σε σχετικό δημοσίευμα μάλιστα οι New York Times καταγγέλουν ότι η ISIS έχει έσοδα άνω του ενός εκατ. δολαρίων την ημέρα και σήμερα είναι η πιο πλούσια οργάνωση ανταρτών στον πλανήτη.

Η ISIS είναι πλήρως αυτοχρηματοδοτούμενη, ενώ έπειτα από ανάλυση εκατοντάδων οικονομικών εγγράφων της τρομοκρατικής οργάνωσης, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι Τζιχαντιστές έχουν από το 2005 έως και σήμερα λάβει οικονομική ενίσχυση από τον οποιοδήποτε πλούσιο προστάτη.

Σύμφωνα με τα αρχεία της ISIS, τα χρήματα που έχει στη διάθεσή της προέρχονται κυρίως από την παροχή «προστασίας» σε εμπορικές, κατασκευαστικές, αλλά και σε πετρελαϊκές επιχειρήσεις στο βόρειο Ιράκ.

Τα κέρδη των Τζιχαντζιστών από τις λεηλασίες είναι μεγάλα με τα ποσά που έχουν δεσμεύσει από Χριστιανούς και Σιίτες να έχουν φτάσει τα εκατομμύρια δολάρια.

Όπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, η ISIS, αναμένεται να παραμείνει εύρωστη οικονομικά και στο μέλλον, με άλλα 100 με 200 εκατ. να αναμένεται να μπουν ακόμα στα ταμεία της μόνο για το 2014.

ΠΗΓΗ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr