ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Σε τρόικα-ΕΛΣΤΑΤ το βάρος για τις δόσεις ΕΝΦΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 14 Αυγ 2014 - 8:54
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η κυβέρνηση επιθυμεί η πληρωμή του ενιαίου φόρου ακινήτων του 2014 να γίνει σε περισσότερες δόσεις, ακόμη και μετά το Φεβρουάριο του 2015.

Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή απάντηση για το εάν μπορεί να εισπράττεται ο φετινός ΕΝΦΙΑ και μετά το Δεκέμβριο, ενδεχομένως και μετά το Φεβρουάριο, με την προϋπόθεση όμως ότι τα έσοδα θα εγγραφούν στον προϋπολογισμό του 2014, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι.

Ο προγραμματισμός για τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ έχει ήδη ανατραπεί, αφού η πρώτη δόση, που ήταν να πληρωθεί στα τέλη Ιουλίου, μετατέθηκε για Αύγουστο και θα καταβληθεί τελικά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Προκειμένου να μην «πέσουν» όλοι οι φόροι μαζί (φόρος εισοδήματος και φόρος ακινήτων), η κυβέρνηση προσπαθεί να επεκτείνει τις δόσεις σε έξι ή οκτώ.

Ακόμη κι αν η ΕΛΣΤΑΤ δώσει το «πράσινο φως», οι δόσεις θα περάσουν από την τρόικα.

Για τα λάθη, από το υπουργείο οικονομικών λένε πως αν είχε διατηρηθεί το αρχικό σχέδιο για τον φόρο ακινήτων και όχι αυτό που ψηφίστηκε μετά τις αντιδράσεις των βουλευτών της περιφέρειας, δεν θα είχαν παρουσιαστεί τα τεράστια προβλήματα με τις υπέρογκες αξίες ακινήτων σε περισσότερους από 4.000 οικισμούς της χώρας.

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr