ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Ο κίνδυνος που διατρέχετε μετά το μπάνιο στη θάλασσα και δεν το ξέρατε

ΥΓΕΙΑ. - 14 Αυγ 2014 - 1:53
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Πρόκειται για την καντιντίαση, η οποία είναι μια μυκητιασική λοίμωξη που συνήθως εμφανίζεται στο δέρμα, τα γεννητικά όργανα, τον λαιμό και το στόμα. Στην περίπτωση που φοράμε για πολλές ώρες βρεγμένα ρούχα (όπως το μαγιό μετά την βουτιά στη θάλασσα) κινδυνεύουμε να πάθουμε καντιντίαση στην περιοχή των γεννητικών οργάνων.

Είναι μάλιστα μια πάθηση που επηρεάζει το ίδιο εύκολα άντρες και γυναίκες, αλλά ειδικά για τις γυναίκες ενέχει περισσότερους κινδύνους επειδή η περιοχή των γεννητικών οργάνων είναι πιο ευαίσθητη από εκείνη των αντρών.

Η καντιντίαση προκαλείται από την υπερανάπτυξη ενός τύπου μύκητα που ανήκει στην οικογένεια “Candida” και συνήθως πρόκειται για το είδος “Candida albicans”.

Συμπτώματα καντιντίασης στο δέρμα ή/και τα γεννητικά όργαναΣτις γυναίκες:

-Έντονος κνησμός (φαγούρα) στην περιοχή του κόλπου
-Πόνος και ερυθρότητα στην περιοχή του κόλπου
-Λευκό, παχύρευστο κολπικό έκκριμα (υγρό από τον κόλπο)
-Πόνος κατά την σεξουαλική επαφή

Στους άντρες:

-Κόκκινα εξανθήματα στο πέος
-Κνησμός ή κάψιμο στην άκρη του πέους

Είναι σώφρον να μην μένετε πολύ ώρα με το βρεγμένο μαγιό επάνω σας. Η υγρασία και η θερμοκρασία που αναπτύσσονται στην περιοχή των γεννητικών οργάνων, σε συνδυασμό με μικροοργανισμούς από το θαλασσινό νερό συνιστούν ένα ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη μυκητών.

Προσπαθήστε να σκουπίζεστε καλά και να αλλάζετε σε στεγνά και καθαρά εσώρουχα πριν καν φύγετε από την παραλία και ξεκινήσετε την επιστροφή προς το σπίτι.

ΠΗΓΗ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr