ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Συρία: Κατάληψη χωριών στην επαρχία Χαλέπι από το ΙΚ

ΔΙΕΘΝΗ. - 14 Αυγ 2014 - 1:17
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους πολλά χωριά στην επαρχία του Χαλεπιού, στη βόρεια Συρία, ανέφερε την Τετάρτη το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η ακραία ισλαμιστική οργάνωση έχει καταλάβει έξι χωριά στα βόρεια της πόλης του Χαλεπιού, όχι πολύ μακριά από τα σύνορα με την Τουρκία, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, σημειώνοντας ότι συνεχίζονται οι μάχες για τον έλεγχο ενός ακόμη χωριού, του Άρσαφ.

Το ΙΚ κατέλαβε αυτές τις κοινότητες «έπειτα από σφοδρές μάχες με τους αντάρτες και τις ταξιαρχίες των ισλαμιστών που παρέμειναν στην περιοχή μετά την αποχώρηση, στα τέλη Ιουλίου, του Μετώπου αλ Νόσρα», πρόσθεσε.

Τον περασμένο Ιανουάριο, το Μέτωπο αλ Νόσρα, το συριακό παρακλάδι της αλ Κάιντα, συμμάχησε με μετριοπαθείς ομάδες ανταρτών προκειμένου να αγωνιστούν από κοινού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Όμως, τις τελευταίες εβδομάδες το αλ Νόσρα στράφηκε εναντίον άλλων αντάρτικων οργανώσεων, περιπλέκοντας ακόμη περισσότερο την κατάσταση επί του πεδίου στη Συρία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η κατάληψη των χωριών από το ΙΚ του δίνει στρατηγικό πλεονέκτημα, καθώς από εκεί είναι δυνατόν να επιτεθεί στις πόλεις Μάρεα και Άζαζ. Η Μάρεα είναι το προπύργιο του Ισλαμικού Μετώπου, ενός συνασπισμού ισλαμιστικών ομάδων που μάχεται εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Το ΙΚ αρχικά μαχόταν στο πλευρό της συριακής αντιπολίτευσης. Σταδιακά όμως απομονώθηκε, τόσο από τους μετριοπαθείς όσο και τους ισλαμιστές του αλ Νόσρα, λόγω των ηγεμονικών τάσεών του και της ακραίας βίας που χρησιμοποιούσε εις βάρος αντίπαλων μαχητών αλλά και απλών πολιτών. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, η απόφαση της ισλαμικής ταξιαρχίας αλ Ντάουα να ενωθεί με το ΙΚ το βοήθησε να καταλάβει τα συριακά χωριά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr