ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Λύσεις για την απομάκρυνση των αμάχων από το Β. Ιράκ εξετάζει ο Λ. Οίκος

ΔΙΕΘΝΗ. - 14 Αυγ 2014 - 1:29
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Σειρά λύσεων προκειμένου να βοηθήσει τους άμαχους που έχουν εγκλωβιστεί στα βουνά στο βόρειο Ιράκ εξαιτίας της επέλασης των τζιχαντιστών εξετάζει η αμερικανική κυβέρνηση. Ανάμεσα στα πιθανά σενάρια είναι η δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων ή η απομάκρυνση πληθυσμών αεροπορικώς.

«Ναι, υπάρχει ένα φάσμα επιλογών. Δεν θέλω να προτρέξω για αποφάσεις που δεν έχουν ακόμα ληφθεί, θα στηριχτούμε σε ό,τι μας μεταφέρουν οι ομάδες που έχουν σταλεί στο πεδίο» δήλωσε σήμερα ο Μπεν Ρόουντς, αναπληρωτής σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

«Όμως εξετάζουμε την πιθανότητα να δημιουργήσουμε διαδρόμους, να προχωρήσουμε σε απομακρύνσεις από αέρος. Μελετάμε τους τρόπους που θα μεταφέρουμε αυτούς τους ανθρώπους που βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές στα βουνά προς ασφαλέστερους τομείς. Αυτό είναι ακριβώς που εξετάζουν οι ομάδες μας που βρίσκονται στο πεδίο στο Ιράκ» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο Μπεν Ρόουντς προσέθεσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα θα λάβει μια απόφαση σχετικά με τους ευάλωτους πληθυσμούς «τις επόμενες ημέρες».

«Δε συνιστά μια βιώσιμη λύση το να στέλνουμε μόνο φορτία με εφόδια για τους πληθυσμούς αυτούς στα βουνά» τόνισε επίσης ο Ρόουντς, ενώ επισήμανε ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με τις κουρδικές δυνάμεις όπως και με τους διεθνείς εταίρους τους.

Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος κάλεσε σήμερα τον απερχόμενο πρωθυπουργό του Ιράκ Νούρι αλ Μάλικι να σεβαστεί τη δημοκρατική διαδικασία και να παραχωρήσει την θέση του στο διάδοχό του προκειμένου να του επιτρέψει να «ενώσει την χώρα».

«Πρέπει να σεβαστεί τη διαδικασία. Αυτή δεν επεβλήθη από κανέναν από το εξωτερικό, είναι αυτή που αποφάσισαν οι ίδιοι οι Ιρακινοί» δήλωσε ο Ρόουντς.

«Ο Λευκός Οίκος θα ήταν πολύ ευτυχής να δει το διορισμό μιας νέας κυβέρνησης» προσέθεσε.

«Τα τελευταία αυτά χρόνια οι Ιρακινοί δεν συνεργάστηκαν. Ο σουνιτικός πληθυσμός δεν αντιμετωπίστηκε αρκετά σοβαρά. Αυτό οδήγησε σε μια απώλεια της εμπιστοσύνης σε ορισμένες περιοχές του Ιράκ και στους κόλπους των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας».

ΠΗΓΗ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr