ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Οι όροι του Κιέβου για να γίνει δεκτή η ρωσική οχηματοπομπή

ΔΙΕΘΝΗ. - 14 Αυγ 2014 - 1:35
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Η Ουκρανία είναι έτοιμη να δεχτεί τη ρωσική οχηματοπομπή που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στο Λουγκάνσκ, το προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών, υπό ορισμένους όρους, δήλωσε σήμερα ο Σβιάτοσλαβ Τσεγκόλκο, ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου.

«Η βοήθεια για το Λουγκάνσκ (πρέπει) να περάσει από ένα συνοριακό φυλάκιο κοντά σε αυτήν την πόλη και να επιθεωρήσουν το φορτίο στα ρωσοουκρανικά σύνορα οι τελωνειακοί, οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες και οι εκπρόσωποι του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη. Η αποστολή θα περάσει κατόπιν από εδάφη που ελέγχουν οι αντάρτες. Αφού φτάσει στο Λουγκάνσκ, η βοήθεια θα διανεμηθεί στους πολίτες από τον Ερυθρό Σταυρό», είπε ο Τσεγκόλκο, αναφέροντας λεπτομερώς το δρομολόγιο και τις ενέργειες που θέτει ως προϋπόθεση το Κίεβο για να δώσει την έγκρισή του.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού από την πλευρά της διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία έχει παραδώσει τόσο στις ουκρανικές αρχές όσο και στον ίδιο τον οργανισμό έναν «γενικό κατάλογο» των ειδών που περιέχονται στα φορτηγά. Ωστόσο, όπως είπε η εκπρόσωπος της ΔΕΕΣ, ο Ερυθρός Σταυρός χρειάζεται να έχει στην κατοχή του έναν λεπτομερέστερο κατάλογο ώστε να μπορέσει να παραλάβει τη βοήθεια.

«Απομένουν ακόμη να αποσαφηνιστούν αρκετά σημαντικά ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών, όπως η διαδικασία εκτελωνισμού, είπε η Αναστάζια Ισιούκ. Στον κατάλογο με το περιεχόμενο των φορτηγών, που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΕΣ, αναφέρονται τρόφιμα, εμφιαλωμένο νερό και γεννήτριες», πρόσθεσε.

Η Μόσχα από την πλευρά της, εμφανίστηκε σήμερα εκνευρισμένη από τις συνεχιζόμενες ανησυχίες που εκφράζονται ότι μπορεί να χρησιμοποιεί την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας ως πρόσχημα για να εισβάλει στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε την Αυστραλία, την τελευταία από τις χώρες που εξέφρασε τέτοιους φόβους. “Συνεχίζουν να διατυπώνουν τον γελοίο ισχυρισμό ότι η οχηματοπομπή που μεταφέρει βοήθεια στους πολίτες της νοτιοανατολικής Ουκρανίας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για μια ρωσική στρατιωτική επέμβαση”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

ΠΗΓΗ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr