ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Quartz: Η ελληνική ύφεση είναι και επίσημα χειρότερη από το Κραχ του ’29

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. - 14 Αυγ 2014 - 0:35
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Το ΑΕΠ της Ελλάδας μειώθηκε κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους μόλις κατά 0,2%, με τους χαμηλότερους ρυθμούς από το τρίτο τρίμηνο του 2008. “Αλλά μην περιμένετε ξέφρενους πανηγυρισμούς στους δρόμους της Αθήνας σύντομα”, γράφει το site Quartz.

Όπως εξηγεί, η ελληνική οικονομία έχει περάσει μία κόλαση τα τελευταία χρόνια, με την ανεργία στο 27% και το 25% του ΑΕΠ να εξανεμίζεται, σε σχέση με τα υψηλά του 2007.

“Αυτή η κατάρρευση του ΑΕΠ σημαίνει ότι η ελληνική ύφεση είναι ανάμεσα στα χειρότερα depressions της πρόσφατης μνήμης”, τονίζεται, καθώς έως τον “πάτο” του, στο πρώτο τρίμηνο του 2014, το ΑΕΠ είχε χάσει περίπου το 33% από τα υψηλά του.

“Στην πραγματικότητα, αυτό είναι χειρότερο από την πτώση του ΑΕΠ των ΗΠΑ από το υψηλό έως τον ‘πάτο’ του από το 1929 έως το 1933, κατά την πιο οξεία φάση της Μεγάλης Ύφεσης”, εξηγεί το Quartz.

Πηγή: newmoney.gr

ΠΗΓΗ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr