ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΜΕΝΟΥ

Υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού η ρωσική οχηματοπομπή

ΔΙΕΘΝΗ. - 13 Αυγ 2014 - 1:52
Loading...
Υποστηρίξτε το triklopodia με μια δωρεά για ανεξάρτητη ενημέρωση

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας επανέλαβε την Τρίτη ότι η οχηματοπομπή των 262 φορτηγών -κατά τον επίσημο αριθμό- που κατευθύνεται στην ανατολική Ουκρανία μεταφέροντας ανθρωπιστική βοήθεια θα περάσει τα σύνορα μόνον υπό την αιγίδα του Ερυθρού Σταυρού και πληρώντας τους όρους που έχει θέσει το Κίεβο.

«Αφού περάσει τα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, η οχηματοπομπή θα τεθεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού» ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ένα στέλεχος της κυβέρνησης της Ουκρανίας είπε νωρίτερα ότι η βοήθεια θα εκφορτωθεί από τα ρωσικά φορτηγά και θα μεταφερθεί από τα στελέχη της ΔΕΕΣ με άλλα οχήματα. Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ δεν έκανε, πάντως, καμιά αναφορά σε αυτόν τον όρο.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, η οχηματοπομπή με τη βοήθεια αναχώρησε από μια τοποθεσία κοντά στη Μόσχα και θα χρειαστεί περίπου δύο ημέρες για να καλύψει τα 1.000 χλμ. έως τα σύνορα με την ανατολική Ουκρανία.

«Η ρωσική πλευρά σεβάστηκε τις επιθυμίες της ουκρανικής πλευράς όσον αφορά στο δρομολόγιο της οχηματοπομπής, την επιθεώρηση των φορτίων και τους άλλους όρους διεξαγωγής της επιχείρησης» αποστολής της βοήθειας, εκτίμησε το ρωσικό ΥΠΕΞ.

ΠΗΓΗ

Loading...

Συμπληρώστε το e-mail σας για να λαμβάνετε τα νέα από το Triklopodia πρώτοι!:

Στείλε μας το άρθρο σου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο “Triklopodia.gr”, μπορεί να μας ενημερώσει, στο “triklopodia@hotmail.gr” ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στην Τρικλοποδιά ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ triklopodia@hotmail.gr

Loading…